Schuurdak

Net als bij garages hebben alle schuren bijna altijd een plat dak. Voorheen werden schuren opgeleverd met bitumendakbedekking. Tegenwoordig heeft u voor het dak van de schuur naast de keuze uit bitumen, ook de keuze uit EPDM, PVC en shingles.

Renoveren schuurdak

Alhoewel de schuur wordt gezien als bijgebouw, heeft het een belangrijke functie. Het houdt immers de inhoud van de schuur droog. Dit zijn vaak kostbare zaken, zoals fietsen, maar ook tuinmeubels, gereedschap en bijvoorbeeld barbecues. Het is dus zaak om het dak van de schuur geregeld te controleren en onderhouden, zo kan u snel ingrijpen bij schade. Mocht de dakbedekking van uw schuur te repareren zijn, dan is dat een goedkope oplossing. Maar de reparatie is niet mogelijk als blijkt dat een laag dakleer al een keer over een andere laag is gelegd. Dat betekent dat beide lagen moeten worden vervangen. Wanneer er te veel lagen dakbedekking op elkaar komen te liggen, loopt u het risico dat de schuur het gewicht niet houdt en bezwijkt. Wanneer uw schuurdak niet meer te repareren is moet de dakbedekking worden vervangen. De dakdekker verwijdert eerst de oude dakbedekking en brengt daarna de nieuwe dakbedekking aan.

Isoleren schuurdak

Tegenwoordig zien we dat schuren andere functies krijgen. We ruimen hier niet alleen spullen in op, maar gebruiken het ook als bijvoorbeeld kantoor- of studioruimte. Dan is het belangrijk dat de ruimte wel goed geïsoleerd is, zodat het ook op hele warme of hele koude dagen prettig vertoeven is in de schuur. Maar eigenlijk raden wij het altijd aan om de schuur te isoleren, u voorkomt daarmee vochtschade, roest en schimmels.

Tip van uw dakdekker!

Vaak deelt u het dak van de schuur met uw buren. Neem daarom vooraf contact op met uw buren en bespreek het vervangen van de dakbedekking. Vaak is het effici├źnter, goedkoper en vooral kwalitatief beter om de totale dakbedekking van de schuur te laten vervangen namelijk.