Garage dak

Als u een garage hebt, staan daar vaak spullen in opgeslagen, want daar heeft u immers alle ruimte voor. Het is dan ook wel zo fijn als de spullen daar droog staan, dus dat het garage dak niet lekt. De juiste dakbedekking zorgt ervoor dat u hier de komende jaren geen omkijken meer naar heeft. Let er tevens op dat het gewicht van de dakbedekking niet te zwaar wordt voor de dakconstructie. Uw dakdekker informeert u hier verder over.

Dakbedekking garage dak

Vaak is een garage dak plat, maar heeft het wel een lichte helling nodig om te zorgen dat het regenwater weg loopt. Bij een garage wordt vaak gekozen voor een bitumendakbedekking. Dit zorgt voor een goede afvoer van het regenwater en is daarmee een waterdichte oplossing. De levensduur van bitumen is circa 25 jaar, mits het goed wordt onderhouden. Bitumendakbedekking is een ideale keuze voor platte daken, en dus ook voor het garage dak.

Renoveren

Wanneer er een heftige storm is geweest kan er flinke schade zijn ontstaan aan het dak van uw garage. Door uw dakdekker een dakinspectie te laten uitvoeren weet u precies waar de schade is en op welke wijze het gerepareerd kan worden.

Lekkages worden vaak snel opgemerkt, maar de plek waar u een lekkage ziet, hoeft niet de plek te zijn waar de lekkage is begonnen. Een eerdere reparatie is misschien niet goed uitgevoerd of een eerdere lekkage heeft meer schade aangebracht. Laat dit dan ook onderzoeken door een dakdekker bij u uit de regio, zodat de bron van alle problemen direct wordt aangepakt.

Wanneer het dak al vaker is gerepareerd zijn er nieuwe lagen dakbedekking aangebracht. Hierdoor wordt het dak zwaarder, waardoor het op een gegeven moment te zwaar wordt voor de dakconstructie. In dit geval adviseren wij om de oude lagen dakbedekking te laten verwijderen en een geheel nieuwe laag aan te laten brengen. Denk er ook aan om uw garage dak te verfraaien met een groendak. Natuurlijke isolatie die zorgt voor een beter milieu! Om te zorgen dat het garage dak niet te zwaar wordt, zullen er enkel mossen, grassen en kruiden worden geplant.