Dak carport

Het is een luxe wanneer u een carport naast uw huis heeft. Onder het dak van de carport wordt uw auto, maar ook uw caravan, scooter, fiets of camper beschermd tegen het Nederlandse weer. Naast deze bescherming, zorgt een carport ervoor dat er bijvoorbeeld geen vogelpoep meer op uw auto komt en kunt u droog uw boodschappen uit de auto halen. Let er op dat de carport over goede verlichting beschikt. Niet alleen is dit handig als u 's avonds nog even snel wat uit uw auto moet halen. Het is ook voor uw veiligheid van belang dat er geen donkere hoek bij de carport ontstaat.

Dak carport van hout of aluminium

De meeste carports zijn gemaakt van hout; de goedkopere versie. Het is belangrijk dat de dakbedekking licht in gewicht is, zodat de houten constructie het gewicht goed kan dragen. De duurdere versie is gemaakt van aluminium. Het ziet er strak en modern uit, en heeft geen onderhoud nodig (in tegenstelling tot hout, dat wel regelmatig bijgehouden moet worden). Aluminium gaat een leven lang mee, zonder onderhoudskosten.

Dak carport

Ongeacht of u een houten of aluminium carport heeft, adviseren wij sowieso om het dak transparant of doorschijnend te maken. Niet alleen ziet het er vriendelijker uit, u ziet er letterlijk beter bij. Hierdoor kunt u altijd goed bij de deur komen en heeft u goed zicht. Carports hebben zowel platte daken als hellende daken. Voor platte daken kiest u voor PVC dakplaten of bitumen shingles. Als u een carport hebt met een hellend dak, zijn dakpannen een goede dakbedekking. Eventueel kunt u zonnepanelen laten plaatsen op het dak van uw carport. Laat u door uw dakdekker informeren wat de beste keuze dakbedekking voor uw carport is. Uw dakdekker kan u helpen bij het plaatsen van een nieuw dak op uw nieuwe carport. Maar ook onderhoud hij natuurlijk het dak van uw carport.