EPDM-dakbedekking (plat dak)

Qua uiterlijk lijkt EPDM erg op bitumen en bestaat het uit synthetische rubber. Daardoor is EPDM erg elastisch en is het bestand tegen grote temperatuurverschillen. Hierdoor kan het niet scheuren. EPDM-dakbedekking gaat rond de 40 jaar mee. en komt dit mede doordat EPDM al van tevoren op maat wordt gemaakt, waardoor de kans op lekkages is verkleind. De afgelopen jaren is EPDM door deze voordelen steeds populairder geworden. Er is 1 nadeel bij EPDM, het is gevoelig voor chloor. Nu is de afstand tussen het dak van uw huis en een zwembad in de achtertuin groot genoeg. Maar als u er over nadenkt om een tuinhuisje in de buurt van het zwembad te bedekking met EPDM, raden wij dat wel af.

Groendaken en EPDM-dakbedekking

Wist u al dat EPDM een milieuvriendelijke optie is? EPDM is namelijk een type kunststof dat 100% recyclebaar is. Goed voor het milieu dus! Omdat EPDM-dakbedekking gemaakt is van rubber, is het wortelbestendig. Hierdoor is EPDM een ideale ondergrond als u een groendak wilt aanbrengen op uw dak. Deze is hierdoor extra beschermd voor natuurlijke oorzaken zoals wind en regen. Hierdoor zal uw dak ook een langere levensduur hebben. Verder ervaart u in huis minder last van temperatuurschommelingen. Het groendak werkt als een soort schild en houdt warmte vanaf buiten tegen, maar houdt warmte in huis weer vast. Ideale klimaat controle!

EPDM-dakbedekking zelf aanleggen?

In principe is het gemakkelijk om een EPDM dak zelf te bedekken. Hiervoor heeft u alleen lijm en primer nodig. Maar het klinkt eenvoudiger dan het is. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat u het rubber zo legt, dat er niet op een later moment lekkages ontstaan. Een professionele dakdekker weet precies hoe de dakbedekking werkt. Ook weet hij op welke plekken en hoeveel lijm hij moet aanbrengen, zodat de dakbedekking mooi en egaal gelegd is. Wanneer u dus zeker wilt zijn van een gegarandeerd goed resultaat kunt u het beste contact opnemen met een dakdekker uit uw regio.