Bitumendakbedekking (plat dak)

Bitumen is de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken. Het staat ook bekend onder de namen dakleer en roofing. Het grote voordeel van bitumineuze dakbedekking is dat het bestendig is tegen alle Nederlandse weersinvloeden – denk aan hitte, kou en regen -. Een bitumen dak gaat zo’n 25 jaar mee. Tevens is het makkelijk te leggen en is hierdoor de meest populaire dakbedekking geworden.

Reparen bitumendakbedekking

Bitumendakbedekking repareren en vervangen gaat makkelijk. Zorg dat het te repareren oppervlak schoon is, snij de reparatiestrook op maat en verhit de strook aan de onderzijde. Deze kleine reparaties kunt u zelf uitvoeren, maar u kunt uiteraard ook een dakdekker bij u in de buurt hiervoor inschakelen. Ga in elk geval niet te lang door met de kleine reparaties, want de conditie van uw dak gaat daarmee achteruit.

Lekkage bij bitumendakbedekking

Zowel bij jonge als oudere daken is er het risico op lekkage. De oorzaak is vaak te vinden in de manier waarop het dakleer is gelegd. Zo dient u rekening te houden met het gewicht van het totale dakoppervlak. Een houten dak met meerdere lagen bitumen dakbedekking is nogal zwaar. Regen en sneeuw geven extra gewicht, waardoor de houten balken kunnen gaan doorhangen. Hierdoor kan het dak gaan lekken.

Dakbedekking tuinhuis en schuur

Bitumen dakshingles worden vaak gebruikt als dakbedekking voor tuinhuizen en schuren. Er zijn rechthoekige, beverstaartvormige en zeshoekige dakshingles. De rechthoekige shingles zijn het meest gebruikt en verkrijgbaar in het zwart, groen, bruin en rood. De voordelen zijn onder andere dat dakshingles waterdicht zijn, geluiddempend, bestand tegen extreme weersomstandigheden en bestand tegen roest.

Is uw dak toe aan vervanging of heeft u een reparatie op het dak? Twijfel niet en neem vandaag nog contact op met de dakdekker bij u in de buurt! Hij kan adviseren wat voor uw dak het beste is.