Kosten dakdekker

Wat kost het nu, dakbedekking? Als u de exacte prijs wilt weten, kunt u hier een offerte dakbedekking opvragen bij een dakdekker bij u in de buurt. Hieronder treft u informatie aan uit welke onderdelen de kosten dakdekker bestaan, en wat de richtprijzen zijn. Laten we vooropstellen dat goedkope dakbedekking niet bestaat. Het werkt wordt uitgevoerd door een vakman en vraagt specialistische kennis. Factoren die de kosten bepalen zijn de manuren van de dakdekker zelf en de gebruikte materialen. Verder hangt het ervan af of u een offerte voor een nieuw dak wil ontvangen, of alleen een kleine reparatie wil laten uitvoeren.

Zadeldak

Uurloon dakdekker

Wat een dakdekker kost is op twee manieren te beantwoorden. Let op dat bij de hierna genoemde bedragen geen voorrijkosten en materiaalkosten zijn meegenomen. De dakdekker kan een uurloon hanteren, dit ligt gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. Een dakdekker kan een laag uurloon hebben, maar als hij langzaam werkt betaalt u dus eigenlijk teveel. Hierdoor loopt de prijs ongemerkt op. Let dus bij een goedkope dakdekker wat hij onder de kosten verstaat. Juist om deze reden is het verstandig om bij de offerte van uw dakdekker een prijs per m2 af te spreken. Dan houdt u zelf de controle en heeft de dakdekker motivatie om het werk professioneel binnen een redelijke periode afgerond te hebben. De gemiddelde prijs van dakbedekking per m2 hangt af of u een hellend of een plat dak hebt. Een plat dak is goedkoper, omdat hier makkelijker op te werken is. De prijs ligt tussen de €45,- en €65,-. Bij een hellend dak ligt dit tussen de €45,- en €130,-. Dat dit niet nauwkeuriger te geven is komt omdat het erg afhangt welk soort dakbedekking voor een hellend dak is gekozen en het hangt af van de hellingsgraad van het dak.

Nieuw dak

De kosten voor een nieuw dak hangen af van het type dak en het dakbedekkingsmateriaal dat is gekozen. Een nieuw dak plaatsen voor een plat dak kost gemiddeld €3.000,-, inclusief arbeidskosten (ongeveer 70 m2). De prijs voor een nieuw dak dat hellend is kost gemiddeld €5.000,- voor dezelfde oppervlak. Houd er rekening mee dat er dan nog geen extra isolatiematerialen zijn gebruikt, en het ook afhangt van de bereikbaarheid van het dak.

Dakrenovatie kosten

Ook bij de kosten voor dakrenovatie hangt het ervan af of het om een plat dak of een hellend dak gaat. Dakrenovatie betekent een zwak deel vervangen bij een plat dak, of het vervangen van dakpannen bij een hellend dak. In alle andere gevallen wordt het dak helemaal vervangen. De kosten voor dakreparatie van een plat dak ligt tussen de €250,- en €300,- per m2 incl. btw. Bij een hellend dak ligt het bedrag tussen de €150,- en €350,- per m2 incl. btw. Maar elke schade is anders, vraag daarom aan uw dakdekker een op maat gemaakte offerte zodat u een specifieke prijs ontvangt.

Prijs diverse soorten dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen. De prijs voor bijvoorbeeld EPDM-dakbedekking, bitumen dakbedekking en dakpannen verschilt natuurlijk. In de tabel hieronder treft u de gemiddelde prijzen per m2 aan, en de gemiddelde levensduur.

Soort dakbedekking Gemiddelde prijs per m2 Gemiddelde levensduur
Bitumen (hellend dak) €70,- tot €90,- 20-25 jaar
Dakpannen beton (hellend dak) €40,- tot €65,- 30 – 35 jaar
Dakpannen klei (hellend dak) €55,- tot €95,- 45 – 50 jaar
Dakpannen lei (hellend dak) €55,- tot €95,- 35 – 40 jaar
EPDM (plat dak) €95,- tot €120,- 35 – 40 jaar
PVC (plat dak) €75,- tot €95,- 20 – 25 jaar
Riet (hellend dak) €85,- tot €100,- 35 – 40 jaar
Zink (hellend dak) €75,- tot €105,- 90 – 125 jaar

Goedkoop is in de meeste gevallen echt duurkoop. De prijs per m2 verschilt enorm, maar neem daarbij wel de levensduur van het materiaal daar in mee. Investeer in materialen die lang mee gaan, zodat u voor lange periode uw dak niet hoeft te vervangen of moet laten repareren. Denk ook aan isolerend materiaal (meer over dakisolatie), zodat u minder in de winter hoeft te stoken. Hiermee bespaart u op de energierekening voor langere periode!

Dakdekker aan het werk

Kosten dakgoot

De kosten voor het vervangen van een dakgoot bestaat uit de kosten voor de dakdekker (zie hier boven) en het materiaal waarvan de dakgoot gemaakt is. De prijs per strekkende meter is voor PVC, polyester en kunststof tussen de €20,- en €30,-. Voor dakgoten gemaakt van zink of aluminium is dit €30,- en €40,- per strekkende meter. Bij koper moet u rekenen op zo’n €55,- tot €65,- en bij RVS dakgoten tussen de €75,- en €80,- per strekkende meter.