Vervangen dak

U zit niet te wachten op een dakrenovatie of het (deels) vervangen van uw dak. Maar wanneer uw dakbedekking begint te slijten, wordt het tijd om de dakbedekking te vervangen. Stel dit niet te lang uit, want ouderdom van dakbedekking tast de dakconstructie aan. Het vervangen van de dakconstructie is een hele kostbare klus, zowel financieel als in tijd. Bij schade aan een groot deel van het dak raden wij aan het dak te vervangen, in plaats van het elk jaar te laten repareren. Dus om de oude dakbedekking te verwijderen en nieuwe dakbedekking te plaatsen. Verder bestaat er schade door bijvoorbeeld aantasting van houtwormen of termieten in de houten balken in de dakconstructie. Dit is niet plaatselijk te herstellen, hier moet helaas het hele dak worden vervangen. Voorkom erger en neem vandaag nog contact op met de dakdekker bij u in de buurt.

Nieuw dak

Vervangen dak samen met uw buren

Wanneer u uw dak moet vervangen omdat het einde levensduur is, raden wij aan om contact op te nemen met uw buren. De kans is namelijk groot dat zij tegen hetzelfde probleem aan lopen. Vraag daarom of zij samen met u de dakbedekking willen laten vervangen zodat jullie bepaalde kosten samen delen. Denk hierbij aan voorrijkosten en het huren van materialen zoals een steiger. Ook verkleint u de kans op lekkage tussen oude en nieuwe dakbedekking. Wanneer uw buren beslissen om niet hun dak te vervangen, licht ze dan alsnog in over uw plannen. Dan zijn zij op de hoogte van wat er gaat gebeuren en voorkomt u daarmee boze buren.

Keuze dakbedekking

Dit is eventueel ook het moment om ander materiaal te kiezen dan uw huidige dakbedekking. Houd rekening met de gemeente, want deze kan achteraf bezwaar maken tegen uw dakbedekking. Bijvoorbeeld dat het geen mooi gezicht is als uw dakbedekking te veel verschilt met die van uw buren. Bespreek dit vooraf daarom goed met zowel uw gemeente als wederom weer met uw buren.