Renoveren dak

Wist u dat het dak één van de meest kwetsbare onderdelen van het huis is? Uitstellen van reparaties kunt u beter niet doen, wilt u er zeker van zijn dat het dak in goede conditie blijft. Wanneer de dakbedekking einde levensduur heeft bereikt, of er schade is aan een groter deel van het dak, moet u over gaan naar het renoveren ervan. Hierbij wordt de huidige dakbedekking gedeeltelijk of geheel vervangen. Wanneer u niet uw dak laat renoveren, zal er jaarlijks een dakreparatie moeten plaatsvinden. Hier betaalt u elke keer voor. Uiteindelijk betekent dit uitstel. U ontkomt er niet aan om het dak op den duur alsnog te renoveren. In het ergste geval wacht u te lang met renoveren. Er zal dan een geheel nieuwe dakconstructie op het dak gezet moeten worden. Dit is een flinke rekening die voorkomen had kunnen worden!

Historisch dak

Renoveren dak door uw dakdekker

Het is voor een leek moeilijk in te schatten wat er nu moet gebeuren aan het dak. Als huiseigenaar ziet u immers alleen het gevolg van wat er op het dak is gebeurd. Maar of dit dakprobleem nu op te lossen is door middel van reparatie, heel nieuw dak of renovatie is lastig te bepalen, uw dakdekker komt graag bij u thuis om de dakbedekking te bekijken en een offerte uit te brengen. Stel in dit gesprek al uw vragen, zodat zowel u als de dakdekker een compleet beeld hebben van de situatie. Wanneer de draagconstructie van het dak wordt aangepast, heeft u een vergunning van de gemeente nodig. Dit geldt ook wanneer er uitbreiding aan de woning (het dak) plaatsvindt. Het is sowieso raadzaam om van tevoren contact met de gemeente op te nemen. Er zijn namelijk soms subsidies te krijgen voor bijvoorbeeld isolatie van het dak.

Renoveren dak samen met uw buren

Wanneer uw woning echt toe is aan dakrenovatie, adviseren wij om contact op te nemen met uw buren. Helemaal wanneer hun dak tegelijkertijd gezet is. De kans is groot dat zij ook problemen ondervinden aan het dak. Het kan dan lonen om deze klus gezamenlijk uit te laten voeren, zodat u korting per m2 krijgt. En maar eenmalig bijvoorbeeld voorrijkosten hoeft te betalen.