Nieuw dak plaatsen

Het dak is een onmisbaar onderdeel van een huis en moet daarom goed worden onderhouden. Is er iets niet in orde dan moet dit zo snel mogelijk worden opgelost anders wordt de dakconstructie aangetast en lopen de kosten hoog op. Neem daarom contact op met een dakdekker bij u in de buurt zodat de klus direct wordt opgepakt.

Nieuw dak plaatsen

Er is een verschil tussen nieuwe dakbedekking met of zonder nieuwe dakconstructie. In het geval er geen dakconstructie nodig is en alleen dus een nieuwe laag dakbedekking, vindt u bij repareren dak meer informatie. Als u nieuwe dakbedekking nodig heeft met een (gedeeltelijke) nieuwe dakconstructie, dan hebben wij het over een nieuw dak plaatsen. Bij de bouw van een nieuwe woning en het daarbij behorende dak, is een geheel nieuwe dakconstructie nodig. Dit is ook het geval wanneer bij een bestaande woning de dakconstructie dusdanig verslechterd is, dat het in zijn geheel moet worden vervangen. Vraag aan uw dakdekker de dakbedekking te controleren om er zeker van te zijn of de dakconstructie nog in goede staat is.

Nieuw dak

Laat u ook door uw dakdekker informeren over de verschillende soorten dakbedekkingen voor uw nieuwe dak. Als u extra wensen heeft voor uw dak, zoals isolatie of extra lichtinval, vertel dit dan ook aan uw dakdekker. Veel dakdekkersbedrijven zijn allround en gespecialiseerd in alle klussen op uw dak. Het plaatsen van isolerende materialen en extra ramen voeren zij ook uit, waardoor u alles bij één bedrijf heeft ondergebracht.

Enkele tips bij het plaatsen van een nieuw dak:

  • Soms worden er diverse soorten subsidies vanuit de gemeente beschikbaar gemaakt in het kader van duurzaam bouwen. Vraag bij uw gemeente na welke subsidies zij verstrekken bij het bouwen van een nieuwe woning en dus een nieuw dak.
  • Vraag ook bij uw gemeente na of, en zo ja welke, vergunningen nodig zijn bij de bouw van een nieuw dak. Houd er rekening mee dat als er een vergunning afgegeven dient te worden, het verstrekken hiervan enkele weken duurt.