Dakgoot reparatie

Als het goed is gaan dakgoten jaren mee, misschien wel een halve eeuw. Dakgoten zijn noodzakelijk, want zij voeren het regenwater weg. Als het water niet goed wegstroomt is het mogelijk dat er waterschade ontstaat aan de gevel van uw huis. Ook is de kans groot dat er lekkage in uw dak optreedt. Oorzaken dat uw dakgoten lekken zijn de weersomstandigheden, het stukgaan van de naden van de dakgoot of het verstopt raken van dakgoten wat uiteindelijk tot schade leidt. Dakgoot reparatie is dan noodzakelijk, de dakdekker voert dit uit. Hij spoort de lekkage op, dit zit vaak in de naden of op plekken waar vuil zich heeft opgehoopt.

Dakgoot reparatie

De dakdekker kan een dakgoot repareren met de juiste technieken en materialen. In de meeste gevallen wordt een dakgoot vernieuwd met behulp van een nieuwe binnenlaag of het monteren van bladvangers. Voorkom dat u uw dakgoot moet vervangen of repareren door uw goten schoon te houden. Haal vuil en bladeren weg, en controleer regelmatig uw dakgoten op beschadigingen en slijtage.

Aannemer aan de slag

Dakgoot vervangen

Wanneer dakgoot reparatie niet meer mogelijk is, zal de dakgoot vervangen moeten worden. Dit is vakwerk dat alleen door een specialist uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld door een dakdekker bij u in de buurt. Sowieso adviseren wij om uw dakgoot te vervangen als deze verouderd is. Met verouderd bedoelen wij minimaal 40 jaar. Ook als er een grote scheur in de goot zit of als deze goot veel water lekt, raden wij vervanging aan.

De prijs voor het repareren of vervangen van uw dakgoot is lastig op voorhand te geven. Bij een reparatie hangt het af van de beschadigingen aan de goot. Wanneer dit een kleine beschadiging is, is dit makkelijker te maken dan een grote beschadiging. En dat is natuurlijk goedkoper! Bij het vervangen van de dakgoot hangt het er onder andere vanaf van welk materiaal de nieuwe dakgoot gemaakt is. Een dakgoot van zink, aluminium, koper of PVC begint vaak vanaf €30,- per strekkende meter.