Dienstverlening van een dakdekker

Het dak is een onmisbaar onderdeel van een huis en moet daarom goed worden onderhouden. Is er iets niet in orde dan moet dit zo snel mogelijk worden opgelost anders wordt de dakconstructie aangetast en lopen de kosten hoog op. Neem daarom snel contact op met een dakdekker bij u in de buurt zodat de klus direct wordt opgepakt. Hieronder leest u meer over de diensten van een dakdekker.

Vieze daken hebben reiniging nodig

Tips dienstverlening van uw dakdekker

Heeft u binnenkort de diensten nodig van een dakdekker? Hierna volgen enkele enkele tips zodat u goed voorbereid het gesprek aan gaat.

 • Kies voor korting
  Wanneer uw dak aangesloten is aan het dak van uw buren, kan het zijn dat zij ook toe zijn aan nieuwe dakbedekking. Dit kan gaan om het dak van uw woning, maar ook van uw schuur. Er geldt namelijk hoe meer oppervlakte de dakdekkers in één keer kunnen leggen, hoe goedkoper de prijs per m2 wordt. Naast het kostenaspect raden wij sowieso aan om gezamenlijke reparaties te laten uitvoeren, om eventuele lekkages tussen het oude en nieuwe dak te voorkomen.
 • Help zelf mee
  Wanneer een dakdekker een klus komt uitvoeren bij u, zijn er altijd wel klusjes waar u bij kan helpen (als u daar de tijd voor heeft natuurlijk). Hiermee bespaart u namelijk de dakdekker tijd en daarmee uw portemonnee geld. Bespreek daarom van tevoren met uw dakdekker waar u bij kan helpen, zoals het schoonmaken van het dak, aangeven van materiaal, etc.
 • Vraag subsidie bij uw gemeente aan
  Tegenwoordig stimuleren de meeste gemeentes duurzaamheidsprojecten, zoals zonnepanelen of groendaken. Vraag daarom van tevoren na bij uw gemeente welke subsidies gelden, zodat u hier ook van kan profiteren indien deze er zijn.
 • Isoleer uw dak
  In het geval dat het dakbedekking van uw dak in zijn geheel vernieuwd moet worden, is het verstandig om na te denken over het isoleren van de woning. Dit is in eerste instantie een investering, omdat u uw dakdekker hier voor betaald. Maar op langere termijn bespaart u geld op de energierekening, waardoor u binnen 4 tot 6 jaar de investering heeft terug verdiend.