Zinken dak. De voordelen en nadelen

Ongeveer 20 jaar geleden was een zinken dak erg populair. De jaren daarna nam het iets af in populariteit maar is nu weer aan zijn terugkomst bezig. Dit heeft op het moment voornamelijk te maken omdat het heel duurzaam is. De initiele aanschaf ligt wel hoger dan de keuze voor andere dakbedekkingen maar deze verdient zichzelf terug door de kwaliteit van het materiaal wat veel langer meegaat.

Waarom voor een zinken dak kiezen?

In eerste instantie moet de stijl u natuurlijk aanspreken. Een zinken dak oogt modern en kan oudere huizen een wat vreemde look geven. Bent u echter juist op zoek naar een moderne look en feel dan sluit dit uitstekend aan.

Het maakt niet uit of u een plat dak of een schuin dak hebt want beiden kunnen bedekt worden met een zinken dakbedekking, zolang deze maar een hellingsgraad van 3 graden heeft.

Zoals al gezegd heeft een zinken dak een lange levensduur, deze kan wel tot 125 jaar oplopen! Dus eenmaal gekozen voor zo een dak hoeft u hier een paar generaties niet meer over na te denken. Daarbij is het erg gemakkelijk in onderhoud dus ook daar bent u niet veel tijd en of geld aan kwijt.

Nadelen van een zinken dak

Helaas zitten er ook een nadeel aan zink, het is namelijk niet geluid isolerend. De isolatie die u dus nodig heeft moet niet alleen thermisch maar ook geluidswerend zijn. En ondanks dat het een goede investering is is een zinken dak in aanschaf wel een stuk duurder dan elke andere dakbedekking. Ons advies zou daarbij ook altijd zijn om een zinken dak te laten plaatsen. Het is namelijk moeilijker dan een gemiddeld dak plaatsen en u wilt natuurlijk dat dit goed gebeurd, zeker voor een hoog bedrag. Het bijkomstige voordeel is van het laten plaatsen door een dakdekker dat u vaak garantie hebt. Mocht er iets onverhoopt niet goed zijn gegaan dan is er altijd een garantie om op terug te vallen. Kom hier in contact met een dakdekker in uw buurt die u kan helpen met het plaatsen van een zinken dak.