Welke dakdekker subsidies kunt u aanvragen?

Wanneer u een dakdekker nodig hebt, kunnen de kosten flink oplopen. Afhankelijk natuurlijk van de klus waarvoor u een dakdekker nodig hebt. Het repareren van een lekkage aan de dakgoot is natuurlijk vele malen goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe dakconstructie. Maar wist u dat u soms een subsidie kan aanvragen voor een aantal klussen?

1. Permanent lage BTW

Deze regeling geldt wanneer uw woning 2 jaar of ouder is en er energiebesparende materialen aan vloeren, muren en daken worden aangebracht. U betaalt dan slechts 9% BTW over de verrichte werkzaamheden inclusief materialen. U kunt hierbij denken aan het aanbrengen van zonnepanelen, cv-installaties, dubbel glas, vloeren, etc. De regeling geldt zolang het gaat om isolatiewerkzaamheden. De intentie van de regeling is namelijk om er voor te zorgen dat oudere woningen worden verbeterd en energiezuiniger worden gemaakt.

2. Zonnepanelen

In het verleden gold er een landelijke subsidieregeling voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Deze regeling is een aantal jaren geleden afgeschaft. Vandaag de dag biedt de overheid aan particulieren de mogelijkheid om de BTW van 21% terug te krijgen. Dat is een flinke besparing en veel meer dan de laatste subsidie van max. 15%! Daarnaast hebben gemeentes de mogelijkheid om haar bewoners tegemoet te komen met een subsidieregeling voor het aanleggen van zonnepanelen. Voor een actueel overzicht welke gemeentes dit aanbieden kunt u hier een kijkje nemen.

3. Witte dakbedekking

Het klinkt raar, maar het is soms mogelijk om voor het plaatsen van witte dakbedekking een subsidie te ontvangen. Hier zijn wel strenge voorwaarden aan verbonden. De warmteweerstand dient toe te nemen en er is een maximum bedrag gesteld aan de subsidie. Maar wanneer u toch al een wit dak wilt om bijvoorbeeld uw huis in de zomer lekker te koelen, dan is deze subsidie mooi meegenomen.

4. Groendaken

In duurzame gemeenten zoals Den Haag en Amsterdam worden subsidies gegeven voor het aanleggen van groendaken. Het aanleggen van een groendak op het dak van bijvoorbeeld een woning of schuur is in eerste instantie een investering. Maar op langere termijn verdient u deze investering weer terug. U draagt tevens uw steentje bij aan het milieu, en uw dak ziet er fantastisch uit. Informeer bij uw gemeente of u voor het aanleggen van een groendak een subsidie krijgt.