Welke dakbedekking tuinhuis?

Vaak wordt dakbedekking voor een huis erg serieus genomen maar als het gaat om een tuinhuis of schuur dan wordt er toch vaak makkelijker over gedacht. Maar waarom? Heeft u een koophuis of woont u ergens waar u voorlopig niet van plan bent om weg te gaan dan wilt u ook hier niet om de paar jaar de dakbedekking van het tuinhuis te hoeven vervangen. Wij adviseren dan ook om te kiezen voor een duurzame oplossing waar u lang van kunt genieten.

Dakbedekking tuinhuis

In veel van de gevallen wordt er bij een tuinhuis gekozen om gebruik te maken van zogenaamde shingles. Deze ‘dakpannen’ worden net zo geplaatst als traditionele dakpannen maar zijn gemaakt van bitumen panelen. Behalve roestvrij zijn de shingles waterdicht en zeer flexibel. Maar er zijn meer opties:

1. Dakpannen

Heeft uw tuinhuis een schuin dak dan kunt u ook kiezen voor traditionele dakpannen. Dat kunnen keramische dakpannen zijn, maar betonnen dakpannen zijn ook een optie. Deze zijn namelijk een stuk groter en daardoor sneller en makkelijker te leggen.

2. Dakleer

Een andere mogelijke dakbedekking voor uw tuinhuis is dakleer. U koopt dit op een grote rol en het heeft nog het meeste weg van de eerder besproken shingles. U kunt dit helemaal op maat laten maken en meenemen. U hoeft het nu alleen nog maar vast te maken met spijkers op het dak en uw nieuwe dakbedekking is klaar. De keuze in uitvoering is wat beperkter maar het is dan wel erg sterk materiaal welke ook waterafstotend is.

3. Dakplaten

Als laatste optie kunt u ook kiezen voor dakplaten welke u in verschillende varianten kunt kopen zoals bijvoorbeeld PVC, maar ook metaal of aluminium zijn goede opties hiervoor. Ze zijn zowel in golvende variant verkrijgbaar als rechte.

Weet u niet goed welke oplossing het beste bij u past? Laat u dan goed adviseren door een dakdekker bij u in de buurt.