Voorbereidingen voor als de dakdekker komt

Wanneer u een dakdekker uitnodigt om naar uw dak te kijken is het handig om alvast een aantal zaken voor te bereiden. Door u al van tevoren te verdiepen heeft u al wat meer kennis opgedaan zodat u ook al wat vaktermen kent. Daarnaast kan het op termijn ook tijd (en daarmee kosten) besparen van de dakdekker. Dat is mooi meegenomen!

Voorbereidingen gesprek met de dakdekker

Bereid altijd het gesprek voor dat u met de dakdekker gaat hebben. Verdiep u alvast in het gesprekonderwerp. Heeft u lekkage aan de dakgoot bijvoorbeeld? Lees van tevoren alvast wat u zelf kan doen en controleren. Wilt u een nieuw dak laten plaatsen? Bedenk alvast wat u mooi vindt, en welke dakbedekking daarbij past. In het gesprek met de dakdekker zelf hoort u vanzelf wat de mogelijkheden zijn. Maar doordat u zich al heeft verdiept weet u al wel wat u mooi vindt en wat u minder aanspreekt. Als het gaat om een nieuw dak kunt ook alvast bij de gemeente informeren of er een vergunning benodigd is. Wanneer u de dakbedekking van de schuur wilt vervangen, vraag dan bij uw buren na of het voor hen ook nodig is. Door deze klus in één keer te laten uitvoeren is dit beter voor de kwaliteit van het dak. Verder scheelt dit ook bijvoorbeeld in de voorrijkosten.

Voorbereidingen op de klus

Wanneer u met de dakdekker overeenstemming hebt gekregen over de uit te voeren klus, is het aan te raden om te vragen wat u van tevoren kan doen. Dit voorbereidend werk scheelt in tijd voor de dakdekker. Dit zijn kosten die hij dan u niet in rekening hoeft te brengen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het bladvrij maken van de dakgoten, als daar een lekkage zit die de dakdekker moet repareren. Ook kunt u uw hulp aanbieden bij het weghalen van bijvoorbeeld oude dakisolatie.

Stel vooral al uw vragen aan de dakdekker. Hij informeert u graag over alle mogelijkheden en denkt met u mee wat het beste is voor uw huis. Doordat de dakdekker altijd in uw regio aan het werk is heeft hij veel ervaring opgedaan met woningen gelijk aan uw huis. Door deze praktijkervaring heeft u een zeer ervaren dakdekker bij u aan het werk.