Verschil dakdekker en loodgieter

Er is een misvatting over het verschil tussen een dakdekker en een loodgieter. Want wie belt u nu als er lekkage is? De dakdekker of juist de loodgieter? Dit is een goede vraag die niet altijd even duidelijk beantwoord wordt. Vandaar dat wij deze vraag in dit artikel beantwoorden.

Lekkage

Wanneer u last heeft van lekkages is het belangrijk om vast te stellen waar deze vandaan komt. De lekkage van buitenaf? Dit kan bijvoorbeeld komen door regen en sneeuw. Of is de lekkage toch van binnenaf gekomen, bijvoorbeeld wanneer er een leiding is gesprongen. Hoe dan ook, u heeft nu last van een lekkage, die wateroverlast veroorzaakt en het moet dan ook zo snel mogelijk worden verholpen.

1. Gesprongen leiding

U herkent een gesprongen leiding aan lekkages in de muur en de onderkant van de muur. Doordat de leiding is gesprongen komt er water binnen. De natte plek is niet gekleurd en bevindt zich in de buurt van een radiator. Het is raadzaam om uw water af te sluiten, zodat er niet nog meer water binnen kan komen. Droogt de natte plek op, dan is het een grote kans dat dit is veroorzaakt door een defecte leiding. In dit geval belt u de loodgieter.

2. Lekkage van buitenaf

Het is zaak om uit te zoeken of de lekkage echt van buitenaf komt. Dit doet u als eerste door de plekken te controleren als het regent. Tussen de buien door droogt de natte plek op. Verder zijn lekkages van buitenaf vaak te zien in het plafond dat zich direct onder het dak bevindt. Er ontstaan dan gele kringen op het plafond. Ook kunnen de muren nat worden. U ziet dan strepen van boven naar beneden lopen. In dit geval belt u de dakdekker.

Twijfelt u nog waar de lekkage vandaan komt? De dakdekker heeft speciale detectie apparatuur om ze mee op te sporen. Dan bent u er zeker van dat de juiste boosdoener wordt gevonden. Een dakdekker heeft sowieso meer kennis van het opsporen van lekkages, omdat dit bij zijn dagelijkse werkzaamheden hoort. Wanneer u kiest voor een dakdekker uit de buurt, heeft u grote kans dat hij makkelijk de veroorzaker van de lekkage kan vinden.