Stormschade aan uw dak

Nederland heeft een aantal keer per jaar een storm, wat veel schade achter laat. Denk bijvoorbeeld aan stormschade aan uw dak. Gelukkig kunt u vooraf de stormschade beperken. Mocht na de storm blijken dat u toch schade heeft aan uw dak, neem dan contact op met de dakdekker om deze schade te laten herstellen.

Voorkom stormschade aan uw dak

Wanneer het stormt, waait er helaas met regelmaat een deel van het dak van een gebouw af. Ook kunnen tuinhuizen omwaaien, bomen vallen op een schuur en dakpannen de lucht in gaan. In enkele gevallen komt dit door pech, maar vaker had deze schade voorkomen kunnen worden. Controleer daarom regelmatig de staat van uw dak. Bij een plat dak kunt u dit zelf makkelijk doen, controleer of er zichtbare lekkages zijn. Tevens kunt u direct het dak waar nodig schoonmaken, en losse onderdelen verwijderen. Bij een hellend dak is het lastiger om erbij te komen, maar vanaf de grond kunt u ook best al wat zien. Heeft u enkele losse dakpannen op het dak? Vraag uw dakdekker te repareren, want de kans is groot dat tijdens een storm deze dakpannen los komen te zitten.

Stormschade laten repareren

Wanneer u de pech heeft gehad dat u stormschade aan uw dak heeft, is het zaak de dakdekker dit te laten repareren. Hier zit wel spoed achter, want de kans is groot dat u lekkage heeft, dit lek moet snel gerepareerd worden om erger te voorkomen. Ook gaat er warmte verloren wanneer uw dak schade heeft. Kortom, wacht niet te lang met de reparatie. De dakdekker zal langs komen om de schade te bekijken, en een prijsopgave te maken. Dit hangt af van de soort schade, uw daksoort, of de dakconstructie nog intact is en het oppervlak van de schade.

Op zoek naar een dakdekker bij u in de buurt? Kom hier in contact met uw dakdekker zodat u na stormschade uw dak snel gerepareerd krijgt.