Kosten onderhoud dak

Wanneer u een trotse woningbezitter bent, wilt u dat uw huis zo lang mogelijk mee gaat. Maar door allerlei oorzaken kan het gebeuren dat er noodzakelijk onderhoud nodig is. De kosten onderhoud dak in dit geval komen bijvoorbeeld voort uit stormschade. Maar het kan ook zijn dat uw dak einde levensduur heeft bereikt en daarom in zijn geheel vervangen moet worden.

Kosten onderhoud dak

Elke soort dakbedekking heeft een maximale levensduur. Maar totdat die maximale duur bereikt is, kunt u vaak ook nog wel reparaties uitvoeren, waardoor u een tijdje langer met uw dak kan doen. Controleer jaarlijks de conditie van uw dak, zodat u er tijdig bij bent als er een kleine reparatie noodzakelijk is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een paar zwakke dakpannen vervangen moeten worden, denk dan aan een bedrag van tussen de €200,- tot €400,- om uit te laten voeren. Wanneer een zwak deel van een plat dak gerepareerd moet worden zult u rond de €300,- aan kosten kwijt zijn. Deze bedragen zijn dan bedoelt om te zorgen dat de dakbedekking wat langer mee gaat.

Dakpannen en ooievaar

Keuzes maken kosten onderhoud dak

De prijs die u betaalt voor onderhoud zijn afhankelijk van een aantal keuzes die u maakt. Wanneer u denkt dat uw dak plaatselijk gerepareerd moet worden, kan het teleurstellend zijn als de dakdekker meer schade ontdekt. En tot de conclusie komt dat uw dak volledig gerenoveerd moet worden. Dit is in een keer een extra kostenpost, maar op termijn heeft u alleen maar voordelen van een nieuw dak. Anders zal u jaarlijks de dakdekker moeten laten komen voor het repareren van steeds weer nieuwe zwakke plekken. De dakdekker kan een plaatselijke reparatie uitvoeren en vaststellen dat het dak vies is, bijvoorbeeld door mossen of algen. Wanneer hij dit schoonmaakt is hij wel langer bezig en betaalt u meer arbeidsloon. Maar op de langere termijn voorkomt u beschadiging aan uw dak en misschien nog wel erger.

Kortom, door nu al extra werkzaamheden te laten doen door de dakdekker bent u beter af in de toekomst. Aarzel daarom niet en neem vandaag nog contact op de dakdekker bij u in de buurt. Zodat u tezamen tot een beslissing kan komen voor uw dak.