Kosten dakdekker - waar betaalt u voor?

Wanneer u offertes opvraagt bij dakdekkers, dan zijn er altijd prijsverschillen in de kosten. Het is dan handig om te weten waar deze verschillen vandaan komen. Daarom besteden we in deze blog aandacht aan de onderdelen die u aantreft in een offerte dakdekker. Vaak wordt er meteen gekeken naar de totaalprijs van een offerte, en op basis daarvan gekozen om wel of niet met een bedrijf verder te gaan. Maar een totaalbedrag zegt niks over de opbouw van de totaalprijs. Lees daarom de totale offerte door, om zo in een goede onderhandelingspositie te zitten.

Afbouw kosten

Wanneer u de oude dakbedekking moet laten verwijderen, berekent de dakdekker hier een tarief voor. Dit kost namelijk tijd en vergt kennis. Ga daarom ook niet zomaar zelf aan de slag met het verwijderen van de dakbedekking. Wanneer u dit niet goed doet, loopt u het riscio op bijvoorbeeld lekkage of andere schade aan het dak.

Arbeidskosten

Dakdekkers zijn vakmannen en hun werkzaamheden vragen om specialistische kennis. Uurtarieven zijn waarschijnlijk redelijk hetzelfde, vaak ligt dit rond de €40,- per uur.

Materiaalkosten

Onder materiaalkosten vallen zaken zoals de huur van een steiger, bevestigingsmateriaal en natuurlijk de dakbedekking zelf. Het ene materiaal is goedkoper dan de ander, maar kijk niet alleen naar de prijs per m2, maar ook naar de levensduur. U kan namelijk goedkoper uit zijn met duurder materiaal dat decennia langer mee gaat!

Voorrijkosten

Niet alle dakbedekkingsbedrijven rekenen voorrijkosten door aan hun klanten. Of het zit al in het uurtarief voor arbeidskosten verwerkt. Wij raden altijd aan om samen te werken met dakdekkers bij u in de buurt, omdat ze ook op de hoogte zijn van plaatselijke bouwstijlen en lokale regelingen vanuit gemeentes. Ook kan het financieel lonen om een dakdekker uit de buurt te kiezen, wanneer er wel voorrijkosten worden berekend.

BTW

Kijk altijd goed op de factuur of totaalprijzen inclusief of exclusief BTW zijn. Zo voorkomt u erg onaangename verassingen. Kijk ook goed naar de BTW op arbeidsloon en de BTW op materiaal. Op dit moment bedraagt deze voor arbeidsloon namelijk 9%.

Bent u zelf op zoek naar een dakdekker voor een klus bij u aan huis? Kijk dan eens naar dakdekkers bij u in de regio. Bent u er nog niet zeker van of de dakdekker de klus bij u thuis kan uitvoeren? Wij hebben de meestvoorkomende werkzaamheden van een dakdekker op een rijtje gezet.