Glazen dakpannen - nieuwste ontwikkeling

De dakdekker markt zit niet stil en er zijn dan ook constant nieuwe ontwikkelingen te vinden. Een van de nieuwste ontwikkelingen zijn glazen dakpannen. Normaal gesproken praten we over bijvoorbeeld keramische of betonnen dakpannen. Maar de laatste jaren is men volop bezig geweest met het produceren en ontwikkelen van glazen dakpannen. Het is een variant op de hiervoor genoemde dakpannen en krijgt uw huis een unieke uitstraling.

Glazen dakpannen

SolTech Energy is een Zweeds bedrijf, en heeft de focus op zonne-energie oplossingen. Met de kennis die zij jarenlang hebben opgedaan hebben ze de glazen dakpannen bedacht. Deze zijn ontworpen met het oog op het duurzame karakter. Vaak vinden mensen zonnepanelen een doorn in het oog, en vinden ze het niet mooi om het op een dak te zien. Maar er zijn natuurlijk veel voordelen om wel voor zonnepanelen te kiezen. Met deze gedachte is men aan de slag gegaan. Het is nu in de praktijk mogelijk om de glazen dakpannen over de zonnepanelen te plaatsen. Zonder dat het rendement van de zonnepanelen vermindert. Dit komt omdat de zonnepanelen niet op de dakbedekking zelf, maar op de houten constructie onder de dakpannen wordt gemonteerd. Het glazen dakpannendak zal circa 40 jaar mee gaan, en beschermt tegelijkertijd de zonnepanelen.

Duurzaam

De glazen dakpannen leveren zelf ook energie op en zorgen voor een broeikaseffect. De warmte wordt opgeslagen en kan door het hele huis worden gebruikt. Het is dus een win-win situatie. De ideale hellingshoek voor een glazen dak is 45 graden. Minder kan ook, namelijk tot 15 graden, maar dan is er een speciale dakconstructie vereist. Dit zal in de papieren lopen, hou hier dus wel rekening mee.

Nog niet elke dakdekker heeft ervaring met deze nieuwe dakbedekking. Maar informeer altijd bij een dakdekker bij u in de buurt of hij al ervaring heeft. En laat u vooraf goed informeren.