Een glazen dak op de woning, ook iets voor u?

Door het laten plaatsen van een glazen dak op uw zolder, of ergens anders op uw woning, krijgt u veel meer daglicht binnen. Daarom is het een ideale oplossing wanneer u een ruimte in huis heeft waar weinig lichtinval is. Ook geeft het een mooi uitzicht en meerwaarde aan de woning. Let er wel op dat in de zomer de ruimte warmer wordt door de zon, maar dit is grotendeels op te lossen door zonwerend glas. De laatste jaren is er een grote ontwikkeling geweest in zonwerend glas, waardoor het erg populair is geworden om een glazen dak te laten plaatsen.

Glazen dak voor moderne architectuur

Vooral in moderne woningen en lofts wordt er veel gebruik gemaakt van glazen daken. Dit komt omdat een glazen dak er strak uitziet door de gebruikte materialen, naast het glas. Als profiel wordt er namelijk vaak voor aluminium gekozen wat ook een moderne uitstraling heeft. Toch misstaat een glazen dak niet in een oudere woning. Vooral niet als het dak een echte meerwaarde aan de ruimte geeft wanneer het een compacte ruimte is met weinig ramen.

Glazen dak

Aantal voorwaarden

U kunt zelf de afmeting van het dak kiezen, maar u bent hierbij natuurlijk wel afhankelijk van de dakconstructie. Ook dient u rekening te houden met een aantal technische zaken. Zo is glas zwaar in gewicht, de constructie moet dit gewicht wel kunnen dragen. Ook moet er veiligheidsglas gebruikt worden. Tussen de lagen glas wordt er nog folie gezet zodat het glas niet in miljoenen stukjes kan breken. Een glazen dak is tot slot inbraakgevoeliger dan een regulier dak. Denk dus aan goede beveiliging voor het dak.

Isoleren van een glazen dak

Er gaat veel warmte verloren via daken, door de juiste manier van isoleren te kiezen wordt dit beperkt. De kwaliteit van het glas moet zo zijn dat er weinig warmte verloren gaat, denk hierbij aan hoogrendementsglas. Dit type glas heeft tevens een geluiddempende werking, waardoor lawaai van buitenaf zoveel mogelijk buiten blijft.

Uw dakdekker kan u informeren over de mogelijkheden van een glazen dak op uw dak. Ook heeft hij informatie over de juiste dakisolatie, zodat u een totaalbeeld krijgt wat een glazen dak voor uw woning betekent.