Dakpannen vervangen

Ondanks dat dakpannen lange tijd mee gaan, ontkomt u er niet aan dat af en toe de dakpannen vervangen moeten worden. Afhankelijk van het materiaal waarvan uw dakpannen zijn gemaakt, gaat een dakpan gemiddeld minimaal 30 jaar mee. Maar wat als er dakpannen op het dak liggen en vervangen moeten worden? Klimt u dan zelf de ladder op om de dakpannen er af te halen en een nieuwe er op te zetten? En weet u dan waar u mee bezig bent, of doet u misschien maar wat? Vaak ontbreekt het men aan specialistische kennis om dakpannen zelf te vervangen. In dat geval is het handig om een dakdekker uit de regio in te schakelen om deze klus uit te voeren.

Waarom dakpannen vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom u de dakpannen wilt vervangen. Een reden kan zijn dat de huidige dakpannen zo oud zijn, dat ze broos zijn geworden. Het is dan nodig om de dakpannen te vervangen. Verder zorgt noodweer ervoor dat er bijvoorbeeld dakpannen van het dak zijn gewaaid. Eigenlijk bent u dan al te laat, en is het een consequentie omdat u oude dakpannen eerder had moeten vervangen. De afgewaaide dakpannen zullen moeten worden vervangen om het dak weer waterdicht te maken. Tot slot kiezen mensen soms voor dakpannen vervangen, omdat ze hun huis een nieuwe uitstraling willen geven. Wanneer uw nieuwe dakpannen in een andere kleur en andere vorm laat leggen heeft u meteen een nieuwe aanblik.

Dakpannen vervangen

Kosten dakpannen vervangen

De dakdekker prijs van het vervangen van dakpannen zijn tussen de €40,- en €95,- per uur, afhankelijk van het soort dakpan. De kosten zijn best prijzig en komt omdat er op grote hoogte wordt gewerkt. Naast het valgevaar - waar maatregelen voor worden genomen die geld kosten – heeft u ook materiaal nodig om boven te komen. Zoals het huren van een steiger. Verder voert een dakdekker de oude dakpannen af, waar ook een prijs voor wordt gerekend.

U bent nu voorbereid op de prijs van een dakdekker bij het vervangen van dakpannen. U kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om deze klus uit te voeren. Denk hier wel over na. Weet u precies wat u moet doen en vindt u het werken op hoogte geen probleem? Dan is het een uitdagende klus om zelf uit te voeren. Maar als u hier over twijfelt is het toch verstandiger om het door de professional uit te laten voeren!