Tip: dakinspectie van dakpannen dak

Soms razen windsnelheden van ruim 100 kilometer per uur over Nederland heen en gaat er veel kapot, te denken aan daken die niet meer waterdicht zijn of gebroken ruiten. Het is daarom verstandig om te controleren of de dakpannen stevig vastzitten aan het dak door een dakinspectie.

Dakpannen controleren door dakinspectie

U kan zelf controleren of het dakpannendak nog in goede staat is. Of u kan dit natuurlijk aan de dakdekker bij u in de buurt uitbesteden. Door het uitvoeren van een dakinspectie controleert de dakdekker een aantal zaken aan het dak. Door weersinvloeden en vervuiling heeft een dak veel te verduren. Als u dit niet goed onderhoudt en bijhoudt loopt u risico op lekkage en dan bent u verder van huis. Bij vervuiling wordt er bijvoorbeeld vocht vastgehouden. Dat gaat in de winter bevriezen, waardoor uw dakpannen kunnen scheuren. Verder groeien er algen en mossen in de vervuiling en deze kunnen verder groeien, waardoor ze dakpannen naar boven drukken. Hierdoor gaan de dakpannen verschuiven en komen ze in het ergste geval los te zitten. Verder kijkt de dakdekker naast loszittende dakpannen ook naar de goten van het dak en de algemene vervuiling.

Vieze daken hebben reiniging nodig

Dakreiniging

Wij raden aan om regelmatig een dakreiniging uit te laten voeren. Tijdens de reiniging worden ook waar nodig loszittende dakpannen vastgezet, gescheurde dakpannen vervangen en kleine reparaties uitgevoerd. De dakpannen worden netjes met warm water en onder druk schoongespoten. Ook worden dakgoten schoongemaakt, en waterafvoeren gecontroleerd. Wanneer u een schoorsteen heeft, wordt deze ook gereinigd en indien nodig gerenoveerd. Tot slot worden de dakpannen gecoat zodat ze weer een tijdlang mee kunnen. Wanneer het nodig is wordt er nog een algendoder aangebracht, zodat er zoveel mogelijk vuilophoping wordt voorkomen.

Dakinspectie in de buurt?

Lijkt het u handig om een dakinspectie en dakreiniging te laten uitvoeren? Neem dan contact op met een dakdekker bij u in de buurt. Houd er rekening mee dat in het voor- en najaar er langere wachttijden zijn. Doordat er bijvoorbeeld stormschade is, maar ook omdat in deze periodes er meer onderhoud wordt gevraagd.