Dakdekker prijs per m2

Wanneer u een dakdekker inhuurt om werkzaamheden aan uw dak te laten uitvoeren speelt de prijs een grote rol. Uiteraard wilt u kwaliteit voor de prijs die u betaalt. Maar wanneer de offerte boven het budget is dan kunt u het niet betalen. Vandaar dat veel mensen vaak meteen kijken naar de totaalprijs van de offerte. En beslissen dan ter plekke of ze wel of niet in zee gaan met de dakdekker van die offerte. Maar er spelen natuurlijk nog veel meer factoren bij het kiezen van de juiste dakdekker. Zo adviseren wij om een dakdekker uit de regio te kiezen. Hij heeft kennis van de plaatselijke bouwstijl, is op de hoogte van gemeenteregels en u kunt referenties krijgen die in de buurt zijn.

Prijs per m2 of prijs per uur?

Op een offerte van de dakdekker kan een prijs per m2 of een prijs per uur staan. Wat is nu het verschil tussen beiden en wat betekent dit voor de uiteindelijke offerte? Laten we beginnen met de prijs per uur. Dit is namelijk het uurtarief dat een dakdekker rekent voor zijn diensten. Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €30,- en €45,-. Maar dit kan natuurlijk ook meer of minder zijn. Voordeel van een uurtarief is dat u weet waar u per uur aan toe bent en dit rekent voor u ook wel makkelijk. Het nadeel van een uurtarief is dat u niet weet hoe snel de dakdekker werkt. Als u iemand treft die langzaam werkt, betaalt u dus meer uren dan dat u van tevoren heeft ingeschat.

Puntdak

Wanneer er een prijs per m2 wordt afgesproken heeft u een meer transparante prijs. Op basis van het oppervlak wordt een prijs berekend. U weet niet precies wanneer het werk klaar is, maar uw dakdekker is gemotiveerd om dit binnen een redelijke termijn af te ronden. Anders snijdt hij zichzelf in de vingers. De gemiddelde prijs per m2 hangt van het soort dak af, of het een plat dak of een hellend dak is. Bij een plat dak ligt de prijs tussen de €45,- en €65,-. Bij een schuin dak is dit tussen de €45,- en €130,-. Het verschil is zo groot omdat het ook weer af hangt van het soort dakbedekking.

Wij raden dan ook aan om een prijs per m2 af te spreken in de offerte. Dat is de meest overzichtelijke manier voor zowel uzelf als voor de dakdekker. Wilt u meer informatie over de kosten van de dakdekker? Neem dan hier snel een kijkje, u vindt daar nog andere handige tips.