Dakdekker: milieuvriendelijk of niet?

Als dakdekker heeft u te maken met heel veel regelgeving. Gelukkig maar, want de regelgeving omtrent veilig werken is natuurlijk onmisbaar. U moet er toch niet aan denken dat hier geen regels over zijn en iedereen maar wat doet daar boven op het dak? De regelgeving wat betreft het milieu is zeker ook aanwezig. De materialen die dakdekkers gebruiken worden in grote hoeveelheden gebruikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit misschien wel schade aan het milieu brengt. Gelukkig valt dat in de praktijk reuze mee.

Milieuvriendelijk: zink

Zink is een materiaal dat veel wordt gebruikt door dakdekkers. Zo is een dakgoot van zink gemaakt, maar ook gevelbedekking en dakbedekking. De duurzaamheid van zink maakt het een populair materiaal en het wordt dan ook steeds meer gebruikt. Wat wel slecht is voor zink is zure regen, want het lost de zink namelijk op. Ook is het zo dat de productie van zink niet milieuvriendelijke is. Daarnaast wordt er slechts 0,8 mm zink gebruikt als dakbedekking. Hiermee is het een licht materiaal, dat ook nog eens kan worden herbruikt. Kortom, milieuvriendelijk!

Milieuvriendelijke dakbedekking

Doordat de consument in Nederland steeds meer bewust wordt van duurzaamheid is er behoefte aan milieuvriendelijke dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan gerecyclede bitumen daken, en stikstof reducerende dakbedekking. Hiermee heeft u niet alleen een milieuvriendelijk product in handen, het gaat ook nog eens voor langere tijd mee.

Weet u nog niet op welke manier op uw woning dakbedekking milieuvriendelijk en duurzaam kan worden gelegd? De dakdekker bij u in de buurt is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Hij kan u dan ook het beste adviseren, of het nou gaat om een plat dak of een schuin dak. De dakdekker is de expert!