Dakbedekking schuur. Wat zijn de opties?

Niet alleen uw woning is om de zoveel tijd toe aan een nieuwe dakbedekking. Als u een schuur heeft moet u ook niet vergeten dat ook deze weleens een nieuwe dakdekking nodig heeft. Weersomstandigheden beschadigen het dak, dus om deze duurzaam te houden dient u ook hier onderhoud aan te plegen.

Onderhoud dakbedekking schuur

De meeste schuren hebben een platdak, let er altijd goed op dat het water weg kan wat hier op komt te staan. Zorgt de dakgoot voor de afwatering? Kijk dan of deze niet verstopt raakt door bladeren en mos. Heeft uw schuur en regenpijp? Maak dan ook de regenpijp regelmatig schoon en controleer het dak op beschadigingen.

Heeft uw schuur dakbedekking inmiddels zijn beste tijd gehad? Dan wordt het misschien tijd voor nieuwe dakbedekking. Er zijn meerdere opties maar de twee meest bekenden zijn EPDM en bitumen dakbedekking.

Dakdekking schuur: EPDM

EPDM is één van de beste soorten dakbedekking voor een schuur. Buiten dat het duurzaam is isoleert het ook heel goed.  Een schuur die namelijk niet goed geïsoleerd is trekt vocht aan. Dit vocht kan schimmel veroorzaken wat heel vervelend is in de schuur, zelfs als u deze niet gebruikt als kantoor of leefruimte. Door dakbedekking op te brengen wat meteen isoleert heeft u dit probleem al meteen voor een groot deel opgelost. EPDM is een soort rubber en dus elastisch. Bij verschillende temperaturen komt dit goed van pas. Omdat er geen wortels doorheen kunnen schieten is het ook nog eens een prima basis voor een groendak. Het grootste voordeel is echter dat het precies op maat wordt gemaakt. U hoeft het dus niet passend te krijgen. Hiermee heeft u minder kans op lekkages. Het nadeel is dat het wel duurder is dan de volgende optie.

Dakdekking schuur: bitumen is goedkoop en sterk

Bitumen dakbedekking is goedkoop en sterk. Dit is dan ook de reden dat veel schuren in Nederland hiermee bedekt zijn. Vroeger werd bitumen gebruikt om schepen waterdicht te krijgen. Omdat het helaas niet op maat wordt geleverd heeft u hier wel een vakman voor nodig om het goed aan te brengen. Het materiaal is enorm sterk, elastisch en makkelijk te herstellen. Het nadeel is wel dat in tegenstelling tot EPDM u wel onderhoud dient te plegen aan uw bitumen dak. Controleer deze toch minimaal eenmaal per jaar op mos en algen en verwijder deze om zo lang mogelijk van het nieuwe dak te genieten.

Weet u niet welke oplossing het beste is voor uw schuur? Laat vrijblijvend een dakdekker langskomen uit uw regio voor goed en gedegen advies.